Automatisk Produksjon

Raufoss2

NFA og Norsk Industri ønsker velkommen til "Automatisk Produksjon 2014" som arrangeres på Gjøvik 27. til 28. august. Konferansen byr på innlegg som viser utviklingen og bruken av automatisering og robotisering innen flere virksomhetsområder, blant annet stykkvareproduksjon og fra næringsmiddelindustrien.

Klart for Subsea 2014

slider-subsea

Subsea 2014 arrangeres tradisjonen tro i Kristiansand, og det er i år 13. gang denne konferansen går av stabelen. Det blir presentasjoner fra en rekke ledende selskaper, blant annet operatører som Statoil, Lundin, GDF Suez og ENI Norge.

Rapport fra årsmøtet

015

NFAs årsmøte ble avholdt på Gardermoen i april. Foruten faste poster, ble det delt ut en rekke priser og utmerkelser. NFA utnevnte blant annet foreningens 15. æresmedlem.

Rekordmange vil studere kybernetikk

Gloeshaugen_1_web

Det er svært mange som vil studere realfag i år. Ferske søkertall fra Samordna opptak viser en økning på 12 prosent når det gjelder søkere til realfagstudier. For det 5-årige studiet Kybernetikk og robotikk har antall primærsøkere økt med hele 59% fra 2013 til 2014.

NFA i 2014

web (4 of 6)

NFA er Norges eldste og største ideelle interesseorganisasjon for høyteknologi med fokus på automatisering. Det forplikter, og NFA fortsetter arbeidet med å synliggjøre viktigheten av automatisering og dermed bidra til økt konkurranseevne for norsk industri.

Fremhevede nyheter

Autonomy in the Oil & Gas Industry

Her finner du rapporten om autonome systemer, og hvilke muligheter og løsninger dette gir olje- og gassindustrien

Offentlige FoU-programmer

Her finner du en oversikt over aktuelle Forsknings- og Utviklingsprogrammer som bedrifter kan søke om midler fra.

Medlemsavtale hos SIXT bilutleie

NFA har en lukrativ avtale med SIXT Bilutleie Norge som gir deg som NFA-medlem faste lave priser på leiebil gjennom SIXT.

Medlemsbedrifter

MacArtney
ConocoPhilips web
FRAS Technology
GDF Suez
MARINTEK 2014