Skogestad tildelt IFAC-utmerkelse

Sigurd Skogestad mottar IFAC Award

Professor ved NTNU og tidligere styremedlem i NFA, Sigurd Skogestad, ble tildelt den høye utmerkelsen IFAC Fellow under IFACs verdenskongress i Cape Town, Sør-Afrika, torsdag 28. august.

Servomøtet til Kongsberg

DSC00998

Servomøtet arrangeres i år på Kongsberg 22. - 23. oktober. Servomøtet har etablert seg som det største åpne forum for automatiserings- og kybernetikkmiljøene i Norge.

Nyhet: Beslutningsstøtte 2014

bilde K-Master Rem Commander

NFA har gleden av å kunne tilby en konferanse-nyhet i år: Beslutningsstøtte. Konferansen vil sette et tydelig fokus på hvordan fagfolk fra ulike disipliner sammen kan skape teknologi som er tilpasset mennesket, hvor mennesket og maskin gjør det de er best til.

Avanserte Fartøyer for 11. gang

slider-avanserte-fartoyer-2

NFA har siden 2004 arrangert Avanserte Fartøyer, og konferansen er blitt en viktig møteplass for alle som jobber innenfor maritim virksomhet. I år invitere vi til konferanse i Tønsberg fra 19. - 20. november.

Rekordmange vil studere kybernetikk

Gloeshaugen_1_web

Det er svært mange som vil studere realfag i år. Ferske søkertall fra Samordna opptak viser en økning på 12 prosent når det gjelder søkere til realfagstudier. For det 5-årige studiet Kybernetikk og robotikk har antall primærsøkere økt med hele 59% fra 2013 til 2014.

Fremhevede nyheter

Autonomy in the Oil & Gas Industry

Her finner du rapporten om autonome systemer, og hvilke muligheter og løsninger dette gir olje- og gassindustrien

Offentlige FoU-programmer

Her finner du en oversikt over aktuelle Forsknings- og Utviklingsprogrammer som bedrifter kan søke om midler fra.

Medlemsavtale hos SIXT bilutleie

NFA har en lukrativ avtale med SIXT Bilutleie Norge som gir deg som NFA-medlem faste lave priser på leiebil gjennom SIXT.

Medlemsbedrifter

roxel_logo
Blue Logic
MacArtney
ConocoPhilips web
FRAS Technology