Beslutningsstøtte: Mennesket i loopen

K-Master

Ønsker vi virkelig en utvikling der mennesket blir en passiv tilskuer til at maskiner overtar mer av styringen og kontrollen? Det retoriske spørsmålet stilles av Thor Hukkelås, Principal Engineer, Marine Operations i Kongsberg Maritime.

Rekord-deltakelse

_MG_8043

Konferansen "Forum for Automatisk Produksjon 2016" tok for seg hvordan man oppnår mer effektiv produksjon og økt konkurransekraft gjennom bruk av moderne automatiseringsteknologi. Konferansen ble arrangert i Fredrikstad 31. august til 1. september.

Subsea 2016 – en nisjekonferanse?

Odd Gilinsky

Odd Gilinsky er leder av programkomiteen for Subsea 2016, som ble arrangert i Kristiansand 7. - 8. september. Her kan du lese om hans tanker rundt konferansen og ikke minst om bransjen i en krevende tid.

Robotisert kaffekoking. SE VIDEOEN!

IMG_6375

Er robotteknologi blitt så rimelig at selv kaffebaren på hjørnet lar seg friste til en investering? At det lar seg gjøre i praksis har i alle fall APS Robotics AS bevist. SE VIDEO!

Grenseløs automatisering

iStock_000002219951Large

NFA jobber for å øke anvendelsen av automatisering i Norge. Samtidig er foreningen opptatt av det som skjer innen utvikling av automatisering både internasjonalt og i våre nærmeste naboland.

Fremhevede nyheter

Utdanningsmuligheter

Her finner du NFAs rekrutteringsfilm samt informasjon om utdanningsløpet som leder frem til spennende jobber innen automatiseringsfaget

Autonomy in the Oil & Gas Industry

Her finner du rapporten om autonome systemer, og hvilke muligheter og løsninger dette gir olje- og gassindustrien

Offentlige FoU-programmer

Her finner du en oversikt over aktuelle Forsknings- og Utviklingsprogrammer som bedrifter kan søke om midler fra.

Medlemsbedrifter

StepSolutions AS
Zenith
Mitsubishi_Logo_mit_Corp__Statement
triple2016
Print