Ameka AS

 

 

Bedriftens navn: Ameka AS

Lokalisering: Birger Hatlebakks veg 15

Type virksomhet: Mekanisk verksted – Verktøymaker – Automatiserte produksjonslinjer og maskiner.

Antall ansatte: 11

Om bedriften:

Ameka er et mekanisk verksted i Molde som har spesialisert seg på komplekse maskineringer, single- og serieproduksjon av kundetilpassede komponenter samt produksjon av automatiserte arbeidsstasjoner og produksjonslinjer. Vi dekker alle industrinæringer samt marine- og offshore-virksomhet.

 

Daglig leder Arild E. Kilen i Ameka AS svarer:

Hva produserer dere?

I tillegg til å produsere komplekse komponenter i plast og metall for industrien, er Amekas nisje verktøymaking, og automatiserte produksjonslinjer for industrien.

  • Egenproduksjon av støpeverktøy for plastindustrien, stanse- bombering- og dyptrekkingsverktøy for tynnplateindustrien.
  • Prosjektering, bygging, testing og levering av robotiserte og automatiserte produksjonslinjer for produksjonsbedrifter

Vår lange erfaring fra utvikling av verktøy og produksjonslinjer har gjort at vi også ofte blir forespurt om å delta med prototype utvikling. Gründerbedrifter og etablerte bedrifter kommer med en idé om hva de vil lage, eller at de ser mulighetene for å automatisere deler av sin produksjon. Ameka kan vise til mange eksempler på at vår erfaring blir verdsatt i denne fasen. For Ameka er dette ofte veien inn til langvarige samarbeid og tette relasjoner som gagner begge selskap.

I hvor stor grad benytter dere automatiserte løsninger?

I dagens marked er det være eller ikke være for en leverandør å kunne levere løsninger som er automatiserte. Alle våre verktøymaskiner har mulighet for automasjon og overvåkning tilpasset kundens produksjon og behov.

Hva betyr automatisering for bedriftens resultat?

Automatisering er krevende i den forstand at utviklingen går raskt. Man må investere i både tid og penger for å henge med. Uten å gjøre de rette grepene er utsiktene dystre.

Hvilke planer har dere for økt grad av automatisering?

Vi ønsker å kunne bidra til utviklingen. Vi er knyttet til klyngen iKuben i Molde som har industrielt internett som et særskilt satsingsområde og fokuserer på å hjelpe bedriftene til å anvende digital innsikt til å skape nye produkter, tjenester og forretningsmodeller. Ameka har initiert et pilotprosjekt som har potensiale til å utvikle deler av vår industri innenfor mekanisk maskinering.

Hva er ditt inntrykk av automatisering i norsk industri?

Det spørs hva eller hvem man sammenligner seg med. Vi er nok ikke så langt bak som mange ynder å fremstille oss, men på den andre siden er vi helt avhengige av å ligge i front, for at norsk industri skal få innpass i et globalt marked, gitt vårt kostnadsnivå.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn

Fremhevede nyheter

Utdanningsmuligheter

Her finner du NFAs rekrutteringsfilm samt informasjon om utdanningsløpet som leder frem til spennende jobber innen automatiseringsfaget

Autonomy in the Oil & Gas Industry

Her finner du rapporten om autonome systemer, og hvilke muligheter og løsninger dette gir olje- og gassindustrien

Offentlige FoU-programmer

Her finner du en oversikt over aktuelle Forsknings- og Utviklingsprogrammer som bedrifter kan søke om midler fra.

Medlemsbedrifter