Steinar Sælid

Steinar Sælid ble utdannet ved NTHs Institutt for teknisk kybernetikk i 1971, senere vitenskapelig assistent og doktorgrad på styring av sementovner. Deretter ansatt på SINTEF, hvor han jobbet med utviklingen av et system for dynamisk posisjonering.

Etter ide fra Jens G. Balchen jobbet han så med å utvikle en matematisk modell som dekket næringsforhold og fisk i Barentshavet. Dosent ved Institutt for teknisk kybernetikk i perioden 1978 til 1982, senere professor II. Deretter arbeid med utviklingen av prosesstyresystemet AIM 1000 til Kongsberg Simrad og CADAS (Computer Aided Design, Analysis and Synthesis), inntil han begynte hos Norsk Hydro. Sælid bygget her opp en kjemiteknisk avdeling ved deres forskningssenter, inntil han i 1995 startet firmaet Prediktor AS sammen med Helge Mordt og Rune Storkås. I dag er han er administrerende direktør i selskapet. Prediktor utvikler og leverer modellstyringer og datasystemer for produserende industri og har cirka 50 ansatte.

Steinar Sælid mottok NFAs ærespris i 1993.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedIn

Fremhevede nyheter

Utdanningsmuligheter

Her finner du NFAs rekrutteringsfilm samt informasjon om utdanningsløpet som leder frem til spennende jobber innen automatiseringsfaget

Autonomy in the Oil & Gas Industry

Her finner du rapporten om autonome systemer, og hvilke muligheter og løsninger dette gir olje- og gassindustrien

Offentlige FoU-programmer

Her finner du en oversikt over aktuelle Forsknings- og Utviklingsprogrammer som bedrifter kan søke om midler fra.

Medlemsbedrifter